Logo-Black

Κλινικη Ψυχολογος – Ψυχοθεραπευτρια

Άννα Κανδαράκη φωτογράφιση
διακοσμητική εικόνα φόντου

Η Άννα Κανδαράκη, είναι κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος του πανεπιστημίου Paris V Rene Descartes της Σορβόννης. Έχει μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία, με ειδίκευση στη ψυχοπαθολογία παιδιού, εφήβου και ενήλικα. Είναι μέλος του European Family Therapy Association (EFTA) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). 

Διδάσκει σε μεταπτυχιακά τμήματα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει εργαστεί ως Επικεφαλής Ψυχολογικού Τμήματος σε γενικά νοσοκομεία, ιδρύματα και ψυχιατρικές κλινικές.

Ειδικεύεται στην Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία. Αναλαμβάνει ενήλικες, οικογένειες και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας, καθώς και δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας είτε εξαιτίας κάποιας χρόνιας νόσου, είτε επειδή βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές αλλαγές και αποφάσεις της ζωής του.

"Να σου πω κάτι; είτε τα κατάφερες είτε όχι, μη συμβιβαστείς. Κάνε ό,τι φοβάσαι πιο πολύ. Φτάσε όπου δεν μπορείς. Πίσω από τα «φοβάμαι» κρύβονται τα «θέλω». Μην το ξεχνάς."

"Η αυτοπεποίθηση δεν χτίζεται μέσα στο σπίτι, διαβάζοντας βιβλία. Αν ήταν τόσο απλό θα το είχαμε όλοι...Η αυτοπεποίθηση θέλει ψάξιμο στο χτες και πράξη στο σήμερα..."

"Η προσωπική εξέλιξη προϋποθέτει αποδόμηση. Το χτίσιμο προϋποθέτει γκρέμισμα. Για να διαμορφώσεις το δικό σου αυθεντικό εαυτό, χρειάζεται να αμφισβητήσεις και να διαφοροποιηθείς από το δικό σου γονεϊκό σύστημα."

διακοσμητική εικόνα φόντου
διακοσμητική εικόνα φόντου
Στο ενεργητικό της συμπεριλαμβάνεται πλούσια αρθρογραφία σε εγχώριο και διεθνή τύπο και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια ως καλεσμένη ομιλήτρια.

Η δρ. Κανδαράκη πριν επικεντρωθεί στην επιστήμη της Ψυχολογίας, σπούδασε Aρχαιολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών, και εργάστηκε στις ανασκαφές της αρχαίας Μεσσήνης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο του Λούβρου στο Παρίσι, και ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευση της στο Πολιτισμικό Management και στην Oργάνωση Eκθέσεων στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Το 2018 εμπνεύστηκε και ίδρυσε το θεραπευτικό κέντρο Therapy Nest, όπου μαζί με τους συνεργάτες της αναλαμβάνει άτομα, ομάδες και ζευγάρια, και πραγματοποιεί επιστημονικά σεμινάρια τόσο για είδικούς, όσο και για το ευρύ κοινό.

Το Therapy Nest επίσης παρέχει χώρους σε ψυχολόγους, ειδικούς υγείας και επαγγελματίες, καθώς και χώρους για σεμινάρια ψυχικής υγείας και ευεξίας σε εταιρείες και ιδιώτες.

Λιτσα Π
"Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που συνάντησα κ. Κανδαράκη. Μετρημένη, ουσιαστική με επιστημονική γνώση και νοιαξιμο αισθάνθηκα ότι έβαλε λόγια σε όλα όσα είχα συγκεχυμένα μέσα μου. Εντυπωσιάστηκα για την ευστροφία και το πραγματικό ενδιαφέρον της. Στο τέλος μου έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και ενώ δεν εμπιστεύομαι εύκολα θα τις ακολουθήσω. Την ευχαριστώ πραγματικά και την συστηνω απολυτα."
Κατερίνα Ρ
Χρειάστηκε να περιμένω αρκετά και ήμουν αρκετά επιφυλακτική, αν θα ήταν από κοντά τόσο εμπνευστική και δοτική όπως στην τηλεόραση. Πραγματικά δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό. Μέσα σε μία συνεδρία κατάλαβα πάρα πολλά για μένα και για τη δυσκολία που είχα. Παρ' όλο που έχω μεγάλη δυσκολία να εμπιστευτώ, την εμπιστεύτηκα και ακολούθησα την κατεύθυνση που μου έδωσε και την ευγνωμονώ. Την συστήνω ανεπιφύλακτα , δεν κάνει μαγικά ούτε υπόσχεται μαγικές λύσεις. Αν θες όμως να βοηθηθείς, σίγουρα αυτός είναι ο σωστός δρόμος.
ΑΡΙΣΤΗ Ν
Η κ. Κανδαράκη μετά απο την ατομική μας συνάντηση με ενέταξε σε θεραπευτική ομάδα. Ήμουν πολύ διστακτική και αρνητική. Την εμπιστεύτηκα όμως γιατί στην πρώτη μας συνάντηση με κατάλαβε απόλυτα. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου απο τις ομαδικές συναντήσεις είναι μόνο ευγνωμοσύνη. Δεν πίστευα ότι θα έβρισκα τόσα κοινά , θα ένιωθα τόσο οικεία θα έπαιρνα τόση βοήθεια. Εμπιστευτείτε τη , ένας επιστήμονας με γνώση που αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει.
Ναταλία Β
Εξαιρετική η κα Κανδαράκη. Ζεστή, έξυπνη, με κατανόηση και απόλυτα γνώστης του αντικειμένου. Παρ' ολο που είπαμε δύσκολα πράγματα δεν ένιωσα καμία κριτική. Η εμπειρία της φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Μια συνεδρία μου φάνηκε σαν 10 αντιστοιχες στην προηγούμενη ψυχολόγο που έκανα. Ένιωσα εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Μπορεί να χρειάστηκε να περιμένω λίγο, λόγω του γεμάτου προγράμματος της, αλλά άξιζε τον κόπο! Θα ακολουθήσω ότι ακριβώς μου πρότεινε. Την συστήνω ανεπιφύλακτα!
Χριστίνα Ρ
Επιστημονική κατάρτιση, αμεσότητα, ανθρώπινη επαφή και ιδιαίτερη ευστοχία στην αναγνώριση και διάγνωση.
Βερονικα Κ
Η εμπειρία μου με την κυρία Κανδαράκη ήταν εξαιρετική! To the point σε όλα! Μου έδωσε κατεύθυνση και αισθάνθηκα τρομερή ανακούφιση ! Την συστήνω ανεπιφύλακτα !
Άννα Π
Πολύ ωραία προσέγγιση, έμεινα πολύ ευχαριστημένη
Αγγελικη Π
Εξαιρετικη
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Λ
Το άμεσο και δοτικό βλέμμα της, τα εύστοχα και διεισδυτικά λόγια της με έκαναν να την εμπιστευτώ αμέσως.. Ήταν "δώρο" για μένα η συνεδρία μαζί της...αισθάνθηκα για πρώτη φορά ότι "με φροντίζω"..Θα συνεχίσω και θα τα καταφέρω…
Διονυσια Λ
Εξαιρετική, υπομονετική, ζεστή με κατανόηση και άρτια πανεπιστημιακή κατάρτιση.
Previous slide
Next slide
Instagram Feed
«Θέλω να του δώσω όλα όσα στερήθηκα..»
«Φοβάμαι μην του μεταφέρω, χωρίς να το καταλάβω, όλες τις πληγές που κουβαλάω εγώ»
Ακούω συχνά τέτοια λόγια με βουρκωμένα μάτια .. και συγκινούμαι πάντα όταν συναντώ τα «αγριολούλουδα» αυτής της ζωής .. που ακόμα κ αν μεγάλωσαν μέσα στο βράχο . Χωρίς χάδι και μητρικό φιλί.. επιλέγουν συνειδητά να γίνουν οι ίδιοι οι γονείς που δεν είχαν.
Γιατί η καλή γονεικότητα είναι συνειδητή, προσωπική επιλογή.Για ένα τέτοιο «αγριολούλουδο» που μεγάλωσε μέσα στο σκοτάδι και επιλέγει να μοιράζει κάθε μέρα φως .. μιλώ στη «φούξια» ιστορία του βιβλίου : «τα χρώματα που εσείς μου μάθατε».
Το οποίο κυκλοφορεί την Πέμπτη 5/10.Όμορφη χρωματιστή Κυριακή σε όλους 💐
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki
Στη χτεσινή παρουσίαση με την υπέροχη ομάδα του @psichogiosbooks
Θα σας κρατάμε ενήμερους !
Μείνετε συνδεδεμένοι .. 📚📚
.
.
@anna_kandaraki @psichogiosbooks #a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki #newbook
Μικρό Απόσπασμα απο το κεφάλαιο
«Γκρι - μπλέ»
.. « Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε »Σε λίγο στα ράφια .. και εύχομαι στα χέρια σας. 📖
.
.
@anna_kandaraki @psichogiosbooks #a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki #newbook
«Ο μεγάλος μου, είναι καλύτερος από το μικρό στο σχολείο»,
«η κόρη μου είναι η καλύτερη μαθήτρια».
«Ο γιος μου είναι ο χειρότερος μαθητής»… παρασυρόμαστε και βάζουμε συνέχεια τα παιδιά μας σε ζυγαριά , να τα μετράμε και να τα ζυγίζουμε ..
Όμως τα παιδιά είναι όπως η τέχνη.
Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη τέχνη ή
καλύτερο και χειρότερο παιδί.
Υπάρχει μονάχα:
Μοναδικό και διαφορετικό.
Σκεφτείτε το..🌸
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki
Ξεκίνησαν οι διαδικτυακές παραγγελίες!!
Οι πιο βιαστικοί μπορείτε να κλείσετε απο τώρα το βιβλίο σας , αλλιώς… απο 5 Οκτωβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία !
Σύντομα θα ενημερωθείτε για παρουσιάσεις .. ομιλίες !
Όρεξη να έχετε να τα λέμε ❤️🌸
.
.
@anna_kandaraki @psichogiosbooks #a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki
Καλή αρχή.
Καλη συνέχεια.
Καλη δύναμη. 🌸
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki
Η εξουσία έχει πολλές μορφές.
Εγώ να οδηγώ ενώ εσύ να είσαι πεζός,
εγώ να έχω την υγεία μου ενώ εσύ να είσαι άρρωστος ,
εγώ να είμαι πάνω στην αποβάθρα, ενώ εσύ να παλεύεις να ανέβεις.Εκείνη τη στιγμή που είσαι «πάνω» και ο «άλλος» κάτω, εσύ πάνω στην αποβάθρα και ο άλλος κάτω , τότε ακριβώς φαίνεται και τι κουβαλάς μέσα σου.
Σκοτάδι ή φως.Και νομίζεις -ανόητα- ότι θα είσαι πάντα «πάνω» σ αυτή τη ζωή.. και δεν καταλαβαίνεις ότι αν δεν νοιαζόμαστε για το διπλανό, αν ο «άλλος» δεν γίνεται «εγώ» την ώρα της δυσκολίας,  είσαι τίποτα .-
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki