Logo-Black

Κλινικη Ψυχολογος – Ψυχοθεραπευτρια

Άννα Κανδαράκη φωτογράφιση
διακοσμητική εικόνα φόντου

Η Άννα Κανδαράκη, γεννήθηκε στο Μιλγουώκι της Αμερικής, είναι κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, αριστούχος του πανεπιστημίου Paris V της Σορβόνης και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρώτο της πτυχίο ήταν στον τμήμα Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο του Λούβρου και στην πολιτισμική διαχείρηση στο πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ στον Καναδά.

Μελετώντας τις τεχνοτροπίες των καλλιτεχνών κατάλαβε ότι έψαχνε πίσω από κάθε χρώμα και κάθε πινελιά να καταλάβει τι κουβαλούσε ο καθένας στη ψυχή του όταν γέμιζε το χαρτί γκρί, ροζ και κόκκινο.

Η αναζήτησή αυτή την οδήγησε να αφοσιωθεί στις σπουδές της κλινικής Ψυχολογίας. Πήρε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της απο το πανεπιστήμιο Paris V της Σορβόνης με ειδίκευση στην ψυχοπαθολογία παιδιού εφήβου και ενήλικα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως διδάκτωρ της Ιατρικής σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

"Να σου πω κάτι; είτε τα κατάφερες είτε όχι, μη συμβιβαστείς. Κάνε ό,τι φοβάσαι πιο πολύ. Φτάσε όπου δεν μπορείς. Πίσω από τα «φοβάμαι» κρύβονται τα «θέλω». Μην το ξεχνάς."

"Η αυτοπεποίθηση δεν χτίζεται μέσα στο σπίτι, διαβάζοντας βιβλία. Αν ήταν τόσο απλό θα το είχαμε όλοι...Η αυτοπεποίθηση θέλει ψάξιμο στο χτες και πράξη στο σήμερα..."

"Η προσωπική εξέλιξη προϋποθέτει αποδόμηση. Το χτίσιμο προϋποθέτει γκρέμισμα. Για να διαμορφώσεις το δικό σου αυθεντικό εαυτό, χρειάζεται να αμφισβητήσεις και να διαφοροποιηθείς από το δικό σου γονεϊκό σύστημα."

διακοσμητική εικόνα φόντου
διακοσμητική εικόνα φόντου

Σημερα διδάσκει σε μεταπτυχιακά τμήματα της Ιατρικής Σχολής και είναι μέλος του European Family Therapy Association (EFTA) και της Ελληνικής Εταιρείας
Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).


Έχει εργαστεί ως Επικεφαλής Ψυχολογικού Τμήματος σε γενικά νοσοκομεία, ιδρύματα και ψυχιατρικές κλινικές.


Στο ενεργητικό της συμπεριλαμβάνεται πλούσια αρθρογραφία σε εγχώριο και διεθνή τύπο καθώς και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια ως καλεσμένη ομιλήτρια.Το 2018 εμπνεύστηκε και ίδρυσε το θεραπευτικό κέντρο Therapy Nest, όπου μαζί με
τους συνεργάτες της αναλαμβάνει άτομα, ομάδες και ζευγάρια ενώ πραγματοποιεί επιστημονικά σεμινάρια τόσο για ειδικούς όσο και για το ευρύ κοινό.

Το 2023 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο, «Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε..» από τις εκδόσεις ψυχογιός, το οποίο έχει ήδη πουλήσει πάνω από 30.000 αντίτυπα.

Λιτσα Π
"Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που συνάντησα κ. Κανδαράκη. Μετρημένη, ουσιαστική με επιστημονική γνώση και νοιαξιμο αισθάνθηκα ότι έβαλε λόγια σε όλα όσα είχα συγκεχυμένα μέσα μου. Εντυπωσιάστηκα για την ευστροφία και το πραγματικό ενδιαφέρον της. Στο τέλος μου έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και ενώ δεν εμπιστεύομαι εύκολα θα τις ακολουθήσω. Την ευχαριστώ πραγματικά και την συστηνω απολυτα."
Κατερίνα Ρ
Χρειάστηκε να περιμένω αρκετά και ήμουν αρκετά επιφυλακτική, αν θα ήταν από κοντά τόσο εμπνευστική και δοτική όπως στην τηλεόραση. Πραγματικά δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό. Μέσα σε μία συνεδρία κατάλαβα πάρα πολλά για μένα και για τη δυσκολία που είχα. Παρ' όλο που έχω μεγάλη δυσκολία να εμπιστευτώ, την εμπιστεύτηκα και ακολούθησα την κατεύθυνση που μου έδωσε και την ευγνωμονώ. Την συστήνω ανεπιφύλακτα , δεν κάνει μαγικά ούτε υπόσχεται μαγικές λύσεις. Αν θες όμως να βοηθηθείς, σίγουρα αυτός είναι ο σωστός δρόμος.
ΑΡΙΣΤΗ Ν
Η κ. Κανδαράκη μετά απο την ατομική μας συνάντηση με ενέταξε σε θεραπευτική ομάδα. Ήμουν πολύ διστακτική και αρνητική. Την εμπιστεύτηκα όμως γιατί στην πρώτη μας συνάντηση με κατάλαβε απόλυτα. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου απο τις ομαδικές συναντήσεις είναι μόνο ευγνωμοσύνη. Δεν πίστευα ότι θα έβρισκα τόσα κοινά , θα ένιωθα τόσο οικεία θα έπαιρνα τόση βοήθεια. Εμπιστευτείτε τη , ένας επιστήμονας με γνώση που αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει.
Ναταλία Β
Εξαιρετική η κα Κανδαράκη. Ζεστή, έξυπνη, με κατανόηση και απόλυτα γνώστης του αντικειμένου. Παρ' ολο που είπαμε δύσκολα πράγματα δεν ένιωσα καμία κριτική. Η εμπειρία της φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Μια συνεδρία μου φάνηκε σαν 10 αντιστοιχες στην προηγούμενη ψυχολόγο που έκανα. Ένιωσα εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Μπορεί να χρειάστηκε να περιμένω λίγο, λόγω του γεμάτου προγράμματος της, αλλά άξιζε τον κόπο! Θα ακολουθήσω ότι ακριβώς μου πρότεινε. Την συστήνω ανεπιφύλακτα!
Χριστίνα Ρ
Επιστημονική κατάρτιση, αμεσότητα, ανθρώπινη επαφή και ιδιαίτερη ευστοχία στην αναγνώριση και διάγνωση.
Βερονικα Κ
Η εμπειρία μου με την κυρία Κανδαράκη ήταν εξαιρετική! To the point σε όλα! Μου έδωσε κατεύθυνση και αισθάνθηκα τρομερή ανακούφιση ! Την συστήνω ανεπιφύλακτα !
Άννα Π
Πολύ ωραία προσέγγιση, έμεινα πολύ ευχαριστημένη
Αγγελικη Π
Εξαιρετικη
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Λ
Το άμεσο και δοτικό βλέμμα της, τα εύστοχα και διεισδυτικά λόγια της με έκαναν να την εμπιστευτώ αμέσως.. Ήταν "δώρο" για μένα η συνεδρία μαζί της...αισθάνθηκα για πρώτη φορά ότι "με φροντίζω"..Θα συνεχίσω και θα τα καταφέρω…
Διονυσια Λ
Εξαιρετική, υπομονετική, ζεστή με κατανόηση και άρτια πανεπιστημιακή κατάρτιση.
Previous slide
Next slide