Logo-Black

Κλινικη Ψυχολογος – Ψυχοθεραπευτρια

Άννα Κανδαράκη φωτογράφιση
διακοσμητική εικόνα φόντου

Η Άννα Κανδαράκη, είναι κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος του πανεπιστημίου Paris V Rene Descartes της Σορβόννης. Έχει μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία, με ειδίκευση στη ψυχοπαθολογία παιδιού, εφήβου και ενήλικα. Είναι μέλος του European Family Therapy Association (EFTA) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). 

Διδάσκει σε μεταπτυχιακά τμήματα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει εργαστεί ως Επικεφαλής Ψυχολογικού Τμήματος σε γενικά νοσοκομεία, ιδρύματα και ψυχιατρικές κλινικές.

Ειδικεύεται στην Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία. Αναλαμβάνει ενήλικες, οικογένειες και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας, καθώς και δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας είτε εξαιτίας κάποιας χρόνιας νόσου, είτε επειδή βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές αλλαγές και αποφάσεις της ζωής του.

"Να σου πω κάτι; είτε τα κατάφερες είτε όχι, μη συμβιβαστείς. Κάνε ό,τι φοβάσαι πιο πολύ. Φτάσε όπου δεν μπορείς. Πίσω από τα «φοβάμαι» κρύβονται τα «θέλω». Μην το ξεχνάς."

"Η αυτοπεποίθηση δεν χτίζεται μέσα στο σπίτι, διαβάζοντας βιβλία. Αν ήταν τόσο απλό θα το είχαμε όλοι...Η αυτοπεποίθηση θέλει ψάξιμο στο χτες και πράξη στο σήμερα..."

"Η προσωπική εξέλιξη προϋποθέτει αποδόμηση. Το χτίσιμο προϋποθέτει γκρέμισμα. Για να διαμορφώσεις το δικό σου αυθεντικό εαυτό, χρειάζεται να αμφισβητήσεις και να διαφοροποιηθείς από το δικό σου γονεϊκό σύστημα."

διακοσμητική εικόνα φόντου
διακοσμητική εικόνα φόντου
Στο ενεργητικό της συμπεριλαμβάνεται πλούσια αρθρογραφία σε εγχώριο και διεθνή τύπο και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια ως καλεσμένη ομιλήτρια.

Η δρ. Κανδαράκη πριν επικεντρωθεί στην επιστήμη της Ψυχολογίας, σπούδασε Aρχαιολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών, και εργάστηκε στις ανασκαφές της αρχαίας Μεσσήνης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο του Λούβρου στο Παρίσι, και ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευση της στο Πολιτισμικό Management και στην Oργάνωση Eκθέσεων στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Το 2018 εμπνεύστηκε και ίδρυσε το θεραπευτικό κέντρο Therapy Nest, όπου μαζί με τους συνεργάτες της αναλαμβάνει άτομα, ομάδες και ζευγάρια, και πραγματοποιεί επιστημονικά σεμινάρια τόσο για είδικούς, όσο και για το ευρύ κοινό.

Το Therapy Nest επίσης παρέχει χώρους σε ψυχολόγους, ειδικούς υγείας και επαγγελματίες, καθώς και χώρους για σεμινάρια ψυχικής υγείας και ευεξίας σε εταιρείες και ιδιώτες.

Λιτσα Π
"Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που συνάντησα κ. Κανδαράκη. Μετρημένη, ουσιαστική με επιστημονική γνώση και νοιαξιμο αισθάνθηκα ότι έβαλε λόγια σε όλα όσα είχα συγκεχυμένα μέσα μου. Εντυπωσιάστηκα για την ευστροφία και το πραγματικό ενδιαφέρον της. Στο τέλος μου έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και ενώ δεν εμπιστεύομαι εύκολα θα τις ακολουθήσω. Την ευχαριστώ πραγματικά και την συστηνω απολυτα."
Κατερίνα Ρ
Χρειάστηκε να περιμένω αρκετά και ήμουν αρκετά επιφυλακτική, αν θα ήταν από κοντά τόσο εμπνευστική και δοτική όπως στην τηλεόραση. Πραγματικά δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό. Μέσα σε μία συνεδρία κατάλαβα πάρα πολλά για μένα και για τη δυσκολία που είχα. Παρ' όλο που έχω μεγάλη δυσκολία να εμπιστευτώ, την εμπιστεύτηκα και ακολούθησα την κατεύθυνση που μου έδωσε και την ευγνωμονώ. Την συστήνω ανεπιφύλακτα , δεν κάνει μαγικά ούτε υπόσχεται μαγικές λύσεις. Αν θες όμως να βοηθηθείς, σίγουρα αυτός είναι ο σωστός δρόμος.
ΑΡΙΣΤΗ Ν
Η κ. Κανδαράκη μετά απο την ατομική μας συνάντηση με ενέταξε σε θεραπευτική ομάδα. Ήμουν πολύ διστακτική και αρνητική. Την εμπιστεύτηκα όμως γιατί στην πρώτη μας συνάντηση με κατάλαβε απόλυτα. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου απο τις ομαδικές συναντήσεις είναι μόνο ευγνωμοσύνη. Δεν πίστευα ότι θα έβρισκα τόσα κοινά , θα ένιωθα τόσο οικεία θα έπαιρνα τόση βοήθεια. Εμπιστευτείτε τη , ένας επιστήμονας με γνώση που αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει.
Ναταλία Β
Εξαιρετική η κα Κανδαράκη. Ζεστή, έξυπνη, με κατανόηση και απόλυτα γνώστης του αντικειμένου. Παρ' ολο που είπαμε δύσκολα πράγματα δεν ένιωσα καμία κριτική. Η εμπειρία της φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Μια συνεδρία μου φάνηκε σαν 10 αντιστοιχες στην προηγούμενη ψυχολόγο που έκανα. Ένιωσα εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Μπορεί να χρειάστηκε να περιμένω λίγο, λόγω του γεμάτου προγράμματος της, αλλά άξιζε τον κόπο! Θα ακολουθήσω ότι ακριβώς μου πρότεινε. Την συστήνω ανεπιφύλακτα!
Χριστίνα Ρ
Επιστημονική κατάρτιση, αμεσότητα, ανθρώπινη επαφή και ιδιαίτερη ευστοχία στην αναγνώριση και διάγνωση.
Βερονικα Κ
Η εμπειρία μου με την κυρία Κανδαράκη ήταν εξαιρετική! To the point σε όλα! Μου έδωσε κατεύθυνση και αισθάνθηκα τρομερή ανακούφιση ! Την συστήνω ανεπιφύλακτα !
Άννα Π
Πολύ ωραία προσέγγιση, έμεινα πολύ ευχαριστημένη
Αγγελικη Π
Εξαιρετικη
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Λ
Το άμεσο και δοτικό βλέμμα της, τα εύστοχα και διεισδυτικά λόγια της με έκαναν να την εμπιστευτώ αμέσως.. Ήταν "δώρο" για μένα η συνεδρία μαζί της...αισθάνθηκα για πρώτη φορά ότι "με φροντίζω"..Θα συνεχίσω και θα τα καταφέρω…
Διονυσια Λ
Εξαιρετική, υπομονετική, ζεστή με κατανόηση και άρτια πανεπιστημιακή κατάρτιση.
Previous slide
Next slide
Instagram Feed
Μη χάσεις άλλη ζωή.
Μη σε ξεχάσεις στην αναμονή κάποιου άλλου. Κανείς δεν μπορεί να σου φέρει ευτυχια αν εσυ δεν ξέρεις να τη φτιάχνεις μόνος σου.Εσυ . Εσυ και μόνο εσύ , είσαι ο,τι πολυτιμότερο έχεις.
Καλό ξημέρωμα . 💫
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki
Θυμάσαι;
Τότε που γελάγαμε , μπορεί ακόμα και να κορόιδευαμε .. όταν ψευτόμαγκες πλούτιζαν στις πλάτες πονεμενων ανθρώπων.
Είναι τόσο εύκολο άλλωστε να νιώθεις ανώτερος όταν ο άλλος είναι γονατιστός.
Να νιώθεις δυνατός και «έξυπνος» δίπλα απο ένα τραυματισμένο μυαλό και μια πληγωμένη ψυχή.
Γιατί τελικά η ποιότητα δε φαίνεται μόνο όταν πονάς, αλλά και όταν έχεις την εξουσία.
Πως συμπεριφέρεσαι σ εκείνον που νιώθεις ανόητα κατώτερο.
Και δεν καταλαβαίνεις ότι σήμερα είναι εκείνος .. και αύριο μπορεί να είσαι εσύ,
ο αδελφός σου
το παιδί σου.
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki
Σέβομαι πάντα όταν ακούω
« μίλησα στον πνευματικό μου».
«Το βράδυ προσεύχομαι και ηρεμώ».Έτσι πρέπει και οφείλει να είναι η πίστη .Λόγος που μαλακωνει τη ψυχή.
Ο λόγος του Θεου, το όποιου Θεού έχει ο καθένας μέσα του.Δε διχάζει , δεν δικάζει δεν απειλεί.Αγκαλιάζει, κατανοεί, σέβεται , δίνει ασφάλεια και καταφύγιο.Όπως ακριβώς οφείλει να είναι και η γονεϊκή αγάπη.
Χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Αυτή και μόνο αυτή οφείλει να ειναι  η εξουσία της πίστης .
Η αγάπη της .Άλλωστε υπάρχει μεγαλύτερη εξουσία και δύναμη απο την ίδια την αγάπη ;
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki
.
Art : @alev.neto
Άλλο το «δίνω»
Και άλλο το «μοιράζομαι».
Στο «δίνω» φτάνει η μονάδα.
Είναι δωροκαρτα.
Δεν ξέρω τι θες , ούτε τι χρειάζεσαι.
Το μοιράζομαι πάλι, είναι δωρο προσωπικό και πολύτιμο.
Θέλει ομάδα και σχέση.
Τι θες , τι έχω , τι έχουμε και τι θέλουμε.
Στο «δινω» φτάνει το «εγώ».
Το μοιράζομαι πάλι θέλει το «εμείς» και το «μαζί».
.
Από τη «λευκή» ιστορία .
Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε .
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki #tachromatapoueseismoumathate .
Η ζωή είναι μικρή για να κρατηθούν σχέσεις τυχαία.Οι σχέσεις θέλουν κόπο χρόνο
και αφοσίωση,
γι αυτό και επιλογή σωστή .Σκέψου με σύνεση.
Ποιους κρατάς και ποιους αφήνεις.Απόσπασμα από τη λευκή ιστορία του βιβλίου μου , που τόσο έχετε αγαπήσει .
Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε 🌈
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki #tachromatapoueseismoumathate .
Art: @alev.neto
Αδιάβροχη και αυτόεπαναφορτιζομενη.Είναι η μωβ ιστορία, απο το βιβλίο μου ,
Τα χρωματα που εσείς μου μάθατε, που τόσο έχετε αγαπήσει.Στείλτε μου ποια ιστορία εσάς σας άρεσε περισσότερο;Ποια ήταν η αγαπημένη σας φράση;
Καλημερα σε όλους μας.
Είτε με ήλιο είτε με βροχή ..
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki #tachromatapoueseismoumathate .
Art: @alev.neto
Μήπως είναι η τελευταία μου ευκαιρία να μη μείνω μόνος μου; Μόνη μου;
Μήπως είναι η τελευταία μου ευκαιρία να κάνω παιδί;
Αν χάσω αυτή τη δουλειά, δε θα ξανά βρω άλλη.
Αυτές οι εξετάσεις είναι η τελευταία μου ευκαιρία να σπουδάσω ..Προτάσεις που όσο δουλεύουμε με τον εαυτό μας υποχωρούν και καταλαβαίνουμε ότι στη ζωή δεν υπάρχουν τελευταίες και μοναδικές ευκαιρίες όσο δεν τα παρατάμε , όσο συνεχίζουμε να προχωράμε και να πιστεύουμε σε μας.✨
.
.
@anna_kandaraki#a_k_psychology#psychology#psychotherapist #annakandaraki